- Korpstur til Oldervika!
    - Absolutt Filmmusikk 2012!
    - Øvetips!
    - VÅRSEMESTERET - øvingsplan
    - Øvingshelg 20 - 22. april
    - 1. Mai-konsert med Skittenelv Musikkorps!
    - ÅRSMØTE
    - Skittenelv Musikkorps @ Facebook

Absolutt Filmmusikk 2012!

Skittenelv Musikkorps har sammen med Tromsdalen, Borgtun og Troms Folkeskoles Musikkorps gjennomført tidenes største korpskonsert i Tromsø! På det meste var vi over 100 musikanter og drillere involvert i konserten.

Felleskorpsprosjektet ble en kjempesuksess, og vi hadde en fantastisk konsert søndag 26. februar. Å kunne spille sammen med mange flere enn den man kanskje var vant med fra før av, har vært oppløftende for alle de fire deltakende korpsene. Temaet var filmmusikk, og det ble spilt musikk fra flere epoker, alt fra "Star Trek" til "The Incredibles". Showet foregikk på Rica Hall i Tromsø, og vi kan stolt melde om at lokalet var fullsatt av publkikum og musikanter.

For bilder, se bildegalleri!
Det var i høst (2011) at dirigentene for de fire korpsene Skittenelv, Tromsdalen, Troms Folkeskole og Borgtun møttes for å drøfte om tiden var inne for å få til et samarbeidsprosjekt. Det var den, helt klart! Hovedinitiativtaker til hele samarbeidet var Andreas Øvringmo, som dirigerer Borgtun. Ønsket om å kunne lage et storkorps hadde vært der en stund, og de andre dirigentene var enige i at idéen var god. Å lage et storkorps ville gi utfordringer på et annet nivå enn det musikantene til vanlig var vant med, og det kunne også bli et positivt sosialt tiltak. Sammensetningen av medlemmer har variert fra å kun bestå av yngre barn og ungdom i noen korps, til korps med noen flere voksne og noen færre yngre musikanter. På dette prosjektet ble det mange flere av alle instrumentgruppene, og mange flere på samme alder. I ettertid av prosjektet har vi konkludert med at dette var et godt tiltak for å styrke både "voksenmiljøet" og "ungdomsmiljøet" i korpsene.

Det ble raskt bestemt at tema for konserten skulle være filmmusikk, og utvelgelsen av repertoar kunne begynne. Det var viktig å ta hensyn til de ulike aldersgruppene, derfor brukte vi musikk fra flere epoker, som nevnt. Noe nytt, og noe gammelt. Ønsket var å ha noe for enhver smak, også med tanke på publikum.

Prosjektgrupper ble satt sammen av medlemmer fra hvert av korpsene, og disse fikk egne arbeidsoppgaver. Et prosjekt av denne størrelsen krever mye planlegging, og prosjektgruppa gjorde en kjempejobb med å koordinere øvingshelger, lokaler og alt det andre som ligger bak et slikt prosjekt.

Selve innøvingen av repertoaret startet korpsene med like over nyttår. Noe merkelig låt det nok i starten, og for oss i Skittenelv som ikke er vant med treblåsinstrumenter, måtte vi venne oss til å ha med noen ekstra instrumentgrupper. Første fellesøving 14. januar ble vellykket, mye lyd, mye utprøving av stykker og selvsagt litt kaos. Men kaos må til på et prosjekt som dette - det ble heldigvis mindre og mindre kaos for hver gang vi møttes for å øve sammen med de andre korpsene.

Korpsene øvde hver for seg ut januar måned, mens hele februar var holdt av til fellesøvelser i tillegg til vanlige øvelser. Skittenelvmusikantene reiste rundt til de andre korpsenes øvinger, og de kom også til oss, og sammen fikk vi øvd inn et helt program som besto av over 12 ulike nummer!

Siste innspurt var selve konserthelga, 24 - 26. februar. Vi oppholdt oss på Tromstun Ungdomsskole fredag og lørdag, og forflyttet oss til Rica Hall på søndag. Flotte lokaler, begge disse to!

Det er ikke annet å si enn at konserten på søndagen ble veldig bra; godt samspill, mye publikum, mye skryt, og over 100 fornøyde musikere og drillere, og ikke minst - tre meget fornøyde dirigenter!

Og såklart kom vi på nrk nordnytt- - direktesendt!

du kan se Skittenelv Musikkorps' musikanter 13:25 min. ut i reportasjen.